Sammenlign harddiskene

Testmåleren under gir deg mulighet til å sammenligne de forskjellige egenskapene til alle de harddiskene vi har testet. Beste harddisk innenfor hver kategori vises alltid øverst.

Publisert

Nøyaktig størrelse

Harddisk-produsentene har en stygg tendens til å oppgi 1 MB som 1 000 000 bytes istedenfor 1 048 576. Derfor oppgir vi nøyaktig størrelse for alle harddiskene slik at du skal få et best mulig sammenligningsgrunnlag. Vi henter verdien fra FDISK.

Lesehastighet

Vi leser en fil på inntil 4 GB og måler gjennomsnittlig overføringshastighet. Filen ligger på en FAT32-partisjon som fyller hele disken.

Skrivehastighet

Vi skriver en fil på inntil 4 GB og måler gjennomsnittshastigheten. Det er denne filen vi bruker til lesetesten etterpå.

Aksesstid

Denne testen leser tilfeldige sektorer hvor som helst på disken. Den krever at vi har laget en partisjon som fyller hele disken. Aksesstidstesten måler hvor lang tid harddisken bruker før den igjen leverer data når den må flytte lesehodet fra ett sted til et annet på platen. Lesepunktet flyttes til en tilfeldig valgt sektor på disken, og sektoren leses inn. For å få en bra gjennomsnittsverdi må flytting og lesing gjentas mange ganger. Vi har benyttet 1600 tilfeldige søk.

Kombinert lese- og skrivehastighet

Kombinerttesten simulerer tung bruk av disken ved at testprogrammet utfører flere typer diskaksess samtidig. Det gir oss en pekepinn for hvordan disken vil yte ved fleroppgavekjøring (eng. multitasking) av diskintensive programmer. Kombinerttesten består av sekvensiell lesing og skriving av små og store filer, samt simulering av databaseaktivitet der det leses og skrives på tilfeldige steder i en fil. Denne testen starter på tom disk og benytter fem tråder med små filer og tre tråder med store filer. Forholdet mellom lesing og skriving er 3:1. I tillegg kjører den to tråder med simulert databaseaktivitet. I motseting til de sekvensielle testene benytter denne testen hurtigbufferet (eng. cache) til Windows 95. Vi kjører denne testen i 20 minutter og registrerer hvor mye disken totalt sett rekker å lese og skrive.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer