Sammenligne bildekvalitet

Kameraene er ikke blant de dyreste, men enkelte modeller tar meget gode bilder under nær sagt alle forhold.

Publisert
Sist oppdatert

Aller mest fornøyd var vi med bildene fra Olympus C770 UZ. God eksponering, fine farger og lite støy er karakteristikker som passer på bildene fra dette kameraet. Men pass på solen - hvis solstrålene treffer frontlinsen fra bestemte vinkler, risikerer du vertikale fiolette striper som dekker omtrent hele bildeflaten.

Men både Nikon Coolpix 4800 og Panasonic Lumix DMC FZ3 gjør det meget skarpt på bildekvalitet.

Canon Powershot S1-iS tar også flotte bilder med gode farger, men får litt trekk for at den automatiske sentrumsdominerte gjennomsnittsmålingen har en tendens til å overeksponere de lyseste partiene (for eksempel himmelen) noe.

Fujifilm Finepix S5500 tar stort sett veldig fine bilder, og langt bedre enn forgjengeren S5000. Bildestøyen er redusert betraktelig, men fortsatt har enkelte bilder et ørlite rødstikk.

Dårligst ut kom Konica Minolta DiMAGE Z3. Enkelte av bildene har fått et brunlig skjær, men aller verst er det at detaljer i bildene ofte blir svært overeksponert, sannsynligvis på grunn av en svak lysmåler.

Vi har laget noen bildemontasjer som illustrerer det meste av det vi har trukket frem her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.