Sammenligne DVD-ROM-leserne

Tesmålere under gir deg mulighet til å sammenligne de forskjellige egenskapene til alle de DVD-ROM-leserne vi har testet. Beste DVD-ROM-leser innenfor hver kategori vises alltid øverst.

Publisert

Hastighet over 1,6 GB DVD-data

På vår test-DVD-rom, tester vi ytelsen til alle filene i en katalog. Vi måler ytelsen over hele området og beregner gjennomsnittet. Området befinner seg ca. midt på DVD-platen og denne gjennomsnittsmålingen er derfor representativ for alle dataene. Vi plotter også en graf så vi kan se utviklingen utover området.

Hastighet over hele CDen

Dette er den samme målingen som er gjort i CD-ROM-testen. Vi leser en fil som dekker en hel CD-R-plate og måler gjennomsnittet. Vi plotter også en graf så vi kan se utviklingen utover platen.

Gennomsnittlig aksesstid

Vi måler 800 tilfeldige søk på den store filen på CD-R-platen, som er nevnt over. Vi kan ikke måle aksesstid på DVD-plater siden 1,6 GB med data bare dekker et lite område av platen.

Ripping av en hel musikk-CD

Vi bruker programmet WiinDAC til å kopiere musikk-dataene fra en musikk-CD ned på harddisken som WAV-filer. Musikk-CDen er en CD-R-plate. Vi kontrollerer også at lydfilene er uten feil.

Støymålinger

Akkurat som i CD-ROM-testen, tar vi to støymålinger. Den ene er ved sekvensiell lesing og den andre en under aksesstidstesten for å måle lydnivået på til lesehodet når det fyker frem og tilbake over platen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.