Sammenligne eksponering

Å lage en god balanse mellom mørke og lyse partier i bildet, er ofte en utfordring for kameraet.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste digitalkameraene benytter en såkalt sentrumsdominert gjennomsnittsmåling når eksponeringen skal regnes ut. Det resulterer i god eksponering i de fleste tilfellene, men ikke alltid. Derfor har alle kameraene i denne testen også muligheten til å regne ut eksponeringen ved å analysere lysmengden fra hele utsnittet, men dette krever som regel at du må svitsje fra automatisk til manuell kontroll.

Vi har her valgt et svært vanskelig motiv med mørk forgrunn mot en lys himmel. Faren for overeksponering av himmelen er relativt stor, ved bruk av automatiske innstillinger og sentrumsdominert gjennomsnittsmåling. Det er likevel store forskjeller fra kamera til kamera. I dette tilfellet var det Panasonic og Olympus som gjorde den aller beste jobben, detaljene i høylys er ivaretatt, uten at forgrunnen er blitt for mørk, og himmelen er helt klart blå. Resultatet fra Konica Minolta taler for seg selv...

Tilbake til sammenligningen av bildekvalitet

Lenker til alle seks testomtalene:

[Canon Powershot S1-iS] [Fujifilm Finepix S5500] [Konica Minolta DiMAGE Z3] [Nikon Coolpix 4800] [Olympus Camedia C-770 UZ] [Panasonic LUMIX DMC-FZ3]

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer