Sammenligne fokusegenskaper

Autofokusen settes virkelig på prøve når det zoomes kraftig. En hjelpelampe hjelper, men er ikke alltid nok.

Publisert
Sist oppdatert

For at bildet skal bli fokusert, må kameraet bruke en sensor som registrererer og analyserer kontraster i bildeutsnittet. Flere av kameraene i denne testen har i tillegg en lampe som hjelper autofokusen med å finne fokus raskt på kortere avstander.

Fokusegenskapene viste seg å være svært blandet ved innendørsfotografering. Enkelte kameraer fikk problemer så snart vi begynte å zoome.

Montasjen over består av utsnitt fra bilder tatt på full tele, innendørs. Rommet var smalt, og hadde hvite vegger, belysningen var god, og avstanden fra motivet var 4,5 m - helt på grensen av blitsrekkevidden. Det ble benyttet tvungen blits, og vi holdt kameraene i hånden.

Forsøket ble gjentatt gang etter gang, og kun to kameraer hadde bare små eller ingen problemer med å fokusere, Fujifilm Finepix S5500, og Panasonic Lumix DMC FZ3. Sistnevnte trengte bare ett forsøk, takket være en imponerende autofokus - selv ved 12x, og vi har knapt tatt et uskarpt bilde med dette kameraet!

Konica Minolta DiMAGE Z3 klarte å fokusere innimellom, men fikk i dette tilfellet problemer med blits-rekkevidden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.