Sammenligne hastighet (våre målinger)

Du bør ikke stole på produsentene når de oppgir hastigheten på blekkskrivere. Våre målinger avslører stort avvik mellom oppgitt og virkelig hastighet. Men det er ikke lett å måle hastighet på blekkskrivere. Instillingene du gjør påvirker hastigheten voldsomt.

Publisert

Vi prøver alltid å yte hver enkelt skriver full rettferdighet når vi måler hastighet. Det innebærer at vi simulerer en normalsituasjon så godt det lar seg gjøre, og måler hastigheten ut fra dette. I noen tilfeller blir det svært vanskelig. Noen skrivere har nemlig mulighet for svært høy oppløsning (som reduserer hastigheten mye) uten at gevinsten i kvalitet er påtagelig. Les derfor alltid omtalene av den skriveren du vurderer å kjøpe. Alle omtaler har et avsnitt om hastighet.

Når vi måler hastighet på tekst, bruker vi normalinnstillingene i skriverdriveren hvis det gir en utskrift som ikke er for rufsete. For noen få skrivere har vi vært nødt til å øke kvaliteten til aller best.

Måling av et blandingsdokument (tekst og grafikk) fra Word gjøres også som oftest med normalinnstillinger i skriverdriveren.

Utskrift av transparent gjøres også med normalinnstillinger med mindre det er helt påkrevet å øke kvaliteten i dirveren.

Fotoutskrifter på spesialpapir gjøres med aller beste innstillinger, og disse utskriftene har forvoldt oss mest hodebry. Er du på jakt etter fotoutskifter, er det derfor ekstra viktig at du leser avsnittet om hastighetsmålinger i de enkelte omtalene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer