Sammenligne LCD

Alle LCDene klarte seg bra i dagslys, men i mørke var det relativt store forskjeller.

Publisert
Sist oppdatert

Totalt sett var vi mest fornøyd med LCDen på Olympus Camedia C770. Den er større enn de fleste andre, og klarer seg udmerket både i dagslys og i mørke. Den har også god skarphet og fargegjengivelse.

Dårligst ut kom LCDen på Konica Minolta Z3. Den har lav oppløsning, og det er vanskelig å vurdere skarpheten. Ytelsen i mørke var heller ikke imponerende, selv om LCDen på Fujfilm Finepix S5500 var enda hakket svakere her.

Aller skarpest var skjermen på Panasonic Lumix DMC FZ3. Den er fantastisk under de fleste forhold, men ikke fullt så sterk som skjermen på Olympus-kameraet i mørke.

Montasjen over er laget for å gi deg et visst inntrykk av styrkeforholdet mellom de forskjellige LCD-skjermene under relativt mørke forhold. Se bort fra fargegjengivelsen, den er ikke korrekt her, men kontrasten viser tydelig at signalforsterkeren er kraftigst på Olympus-kameraet, og svakest på kameraet fra Fujifilm. Vi understreker at dette gjelder i mørke (der forskjellene er størst), ikke i dagslys/normal belysing.

Lenker til alle seks testomtalene:

[Canon Powershot S1-iS] [Fujifilm Finepix S5500] [Konica Minolta DiMAGE Z3] [Nikon Coolpix 4800] [Olympus Camedia C-770 UZ] [Panasonic LUMIX DMC-FZ3]

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer