Sammenligne prosessorer i bærbare og stasjonære

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Doc! Jeg har tenkt å kjøpe ny pc. Hvordan sammenligner man prosessor hastigheten på en bærbar og stasjonær. For eksempel er en 1,3GH prosessor på bærbar like "sterk" som en 1,3GH prosess stasjonær? Jeg har hørt at en 1,3GH bærbar cpu fra samme merke og serie, er "sterkere" enn 1,3GH stasjonær!?

Vennlig hilsen og på forhånd takk.

Tony

Datadoktoren svarer

Hei Tony,

Strengt tatt kan du ikke direkte sammenligne kraften til bærbare og stasjonære PCer. De fleste bærbare har nemlig dedikerte "mobile" prosessorer som er spesialdesignet for lavt strømforbruk og høyere ytelse ved lave klokkefrekvenser, og disse brukes ikke i stasjonære PCer. Et hederlig unntak er Intel Pentium M, som også har funnet veien til noen stasjonære datamaskiner. Den nye Intel Core Solo/Duo er også en prosessor som både vil brukes i både bærbare og stasjonære maskiner.

CPUer på 1,3GH av samme type er like sterke enten de sitter i en bærbar eller stasjonær maskin. Men for eksempel vil en Pentium M og Pentium 4 på samme klokkefrekvens ikke yte likt. De er nemlig ganske så forskjellige, så en direkte sammenligning vil ikke være noe poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer