Sammenligning og vurdering

Vi ser nøyere på maskinene - hva er verd å merke seg?

Publisert
Sist oppdatert

Våre tre "finalister" var også med i det beste PC-tilbud vi kjørte i februar, og dersom vi starter med å se på kabinettene har det ikke skjedd noen forandringer på den fronten.

Datakjeden satser altså som vanlig på et CoolerMaster Centurion, som jo i grunn er et enkelt og praktisk kabinett med en 12 cm vifte bak og i døra. Strømforsyningen er en 650-watter fra Sweex.

Komplett.no introduserte oss for Antec Nine Hundred sist - et kabinett som med sine fire vifter (i tillegg til den som sitter i strømforsyningen fra Corsair) burde holde selv de mest kraftige oppsett kjølig nok. Den gode gjennomtrekken har dog sin egen lille ulempe kjent som viftestøy.

Netshops kabinett er godt merket med deres eget navn og roper ikke akkurat "kvalitet", men har likevel så avgjort også noen fikse løsninger. Vi tenker på plasseringen av knapper og tilkoblinger (på siden av døren), og et lite kontrollpanel i front der du kan lese av temperaturer og styre viftene. En forandring fra sist er strømforsyningen - Misten er byttet ut med en noe mer aggressiv billigmodell.

Innmat

Felles for alle PC-ene er at de kommer med 4 GB DDR2 systemminne, DVD-brenner og gigabit LAN. Hovedkortene har selvfølgelig integrert lydbrikke med surround og både analoge og digitale utganger, noe som holder for de aller fleste.Skal vi se på en og en kan vi først holde oss til nettopp Netshops tilbud - de har puttet den populære Intel-prosessoren E8400 (3,0 GHz) på et Foxconn DigitaLife X38A hovedkort. Som navnet tilsier er hovedkortet basert på Intels X38 brikkesett, og har derfor støtte for PCI Express 2.0 og CrossFire - altså støtte for mer enn ett grafikkort så lenge dette er et ATI-kort. Derfor er det bra at Netshop har puttet inn et ATI Radeon HD 4870 i denne maskinen. Harddisken er en kjapp og stillegående Caviar Blue fra Western Digital med en kapasitet på 640 GB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer