Sammenligning og vurdering

Vi ser nøyere på maskinene og påpeker eventuelle problemer.

Publisert
Sist oppdatert

Mens de fire tilbudene deler grafikk- og prosessortype, har butikkene ellers tatt en rekke forskjellige valg. Det mest synlige er kabinettene, og her har vi fire forskjellige typer.

For å starte med Datakjeden har disse valgt CoolerMaster Centurion, som de også ofte har satset på tidligere. Denne har en 12 cm vifte bak, i døra og i strømforsyningen (PSUen) som er en 500-watter fra Chieftec.

Velkjente Antec står for to av kabinettene, og det er også to vidt forskjellige modeller. Multicom har satset på Sonata III, et solid, stillegående og litt traust kabinett med en god Antec PSU og tretrinns vifte bak.

Komplett frir på sin side med en langt mer sprelsk modell - Nine Hundred har gjennomsiktig dør og lyssetting i viftene - den kommer faktisk med fire tretrinns vifter installert, hvorav en sitter i toppen og er på 20(!) cm. Den har også plass til en til i døra dersom du vil fylle opp. Dette er på ingen måte noen lydløs kasse, men på den annen side skal det også litt til å få problem med varme i dette kabinettet.

Netshop kjører sitt eget løp med et tja... "Netshop"-kabinett. Den føles ikke like solid som noen av Antec-kabinettene, men har en del fine detaljer, som knapper og tilkoblinger på siden av døren, og dessuten kommer den med et kontrollpanel der du kan lese av temperaturer og til en viss grad justere viftene. PSUen i Netshop-kassa er en 500W Mist, noe som sammen med en nokså støysvak vifte i fronten er en god start på et støysvakt system. Dessverre for Netshop er det et lite skjær i sjøen her, noe vi skal ta for oss senere i artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer