Samsung ATIV Smart PC Pro XE700T1C

Potent nettbrett og PC i ett. Samsung gir oss en forsmak på fremtidens datamaskin.

Med et klikk løsner du skjermen fra tastaturet, og dermed har du et nettbrett som kan kjøre alle Windows-programmene dine. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Med et klikk løsner du skjermen fra tastaturet, og dermed har du et nettbrett som kan kjøre alle Windows-programmene dine. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått litt tregt, men nå begynner PC-er med berøringsfølsomme skjermer å fylle PC-hyllene i elektronikkbutikken. Årsaken er naturligvis Windows 8 og det nye Modern UI-grensesnittet som er optimalisert for fingerberøring.

Samtidig vokser det fram en ny kategori hybrid-PC-er, som er maskiner som med enkle håndgrep kan gjøres om til nettbrett. Vi har allerede testet Dells bidrag i denne kategorien, og denne gangen har vi sett nærmere på Samsungs nye ATIV Smart PC-serie og modellen XE700T1C. I motsetning til Dell-en sitter hele PC-innmaten i skjermen, og kan med et enkelt trykk løsnes helt fra tastaturet:

Dermed sitter du igjen med et mer tradisjonelt nettbrett, men som kan kjøre alle de gamle Windows-programmene og spillene dine - i tillegg til nye Windows 8-apper.

Når tastaturet er koblet til er det lite som vitner om at dette i realiteten er en hybridløsning.

Jeg har tidligere uttrykt begeistring for tanken på en slik løsning, men klarer Samsung å innfri? Les videre, så får du vite hva vi mener.

Først skal vi se på noen tørre fakta om denne hybridmodellen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer