Samsung Digimax L55W

TEST: Flere og flere digitalkameraer kan ta bilder i 16:9 bredde-høydeforhold, men de færreste er utstyrt med bredskjerm. Det har imidlertid Digimax L55W fra Samsung.

Publisert
Sist oppdatert

At det omsider kommer digitalkameraer med bredformat LCD kan vel knapt omtales som oppsiktsvekkende i en tid da det nesten ikke selges TVer og bærbare PCer med 4:3 formats skjermer lenger. Og ja - etter at vi investerte i stue-PC og 42" plasma i sommer, har vi faktisk savnet muligheten til å vise bilder over hele skjermen uten at det kuttes i topp og bunn, eller strekkes ut i bredden. Ikke bare fotografier, men også TV-sendinger, men det er en helt annen historie.

Ny generasjon skjermer

Digimax L55W heter kameraet vi har lekt oss med de siste ukene, en modell som faktisk ble annonsert så langt tilbake som i fjor sommer, men som av diverse årsaker ikke havnet i butikkhyllene her hjemme før i desember. Ved første øyekast er det ikke noe oppsiktsvekkende ved kameraet, det har et metallhus i tradisjonelt lommeformat, uten utstikkende detaljer når det er skrudd av. Forskjellen ser du først når du snur det, for på baksiden sitter en 2,8" bredskjerm. Den visuelle effekten av den brede, blanke skjermen er formidabel, og gir et langt tøffere inntrykk enn fronten.

Kvaliteten på skjermen er også meget høy i de fleste normale lysforhold, og imponerer blant annet med god innsynsvinkel. Det blanke belegget sørger for god kontrast og godt synlig søkerbilde i sollys (det trengs, for kameraet mangler optisk søker). Vi ble imidlertid litt skuffet når vi brukte skjermen i mørke, signalprosessoren er etter vår mening for svak til å rettferdiggjøre at den optiske søkeren aldri fikk plass på L55W.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer