Samsung Digimax V4

Samsung ønsker for alvor å blande seg inn i det gode selskap, også på digitalkamerafronten. Og selskapet har ikke spart på superlativene når de omtaler sitt nye Digimax V4. Men er det så bra i virkeligheten?

Publisert

Samsung Digimax V4 er et kompakt og elegant kamera. Huset er i plast, men sølvfinishen gir et fint metallisk preg. Dessuten er det et kamera som er fullspekket av funksjoner, langt flere enn hva man vanligvis får når man velger et 4-megapiksels kamera til 4.000 kroner.

Schneider-optikk

I kameraet sitter et objektiv med optikk fra Schneider-Kreuznach, og det gir deg inntil 3x optisk zoom, med brennvidde tilsvarende 38-113 mm på et 35mm filmkamera. Ingen vidvinkel å skryte av altså, men det finner man da meget sjelden på kameraer av denne størrelsen. Da er vi mer begeistret for makro-mulighetene på V4; den har en nærgrense på 6 cm ved full vidvinkel, og viste seg i praksis å fungere meget bra.

Objektivet er relativt stort; det stikker 28 mm ut fra kamerahuset, men trekker seg helt inn i kamerahuset når kameraet er slått av, og beskyttes automatisk av den innebygde dekselet. Det bruker ikke mer enn ett sekund på å komme i posisjon etter at du har slått på kameraet, og omtrent det samme når du skrur kameraet av. Selve kameraet bruker derimot totalt ca 4 sekunder på å bli klart til å ta bilder etter at du har slått det på, og det er ikke veldig imponerende, men godkjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer