Samsung-dom oppheves

Får likevel lov til å selge Galaxy Tab 10.1

Samsung-dom oppheves
Publisert
Sist oppdatert

De senere ukene har Apple og Samsung røket i tottene på hverandre opptil flere ganger; først og fremst fordi Apple mener at Samsung kopierer produktene deres.

Spesielt er det det kommende nettbrettet Galaxy Tab 10.1 Apple har fått i vrangstrupen fordi de mener at det er for likt iPad og at det bryter mot selskapets patenter. Apple vant den første runden tysk rett, og dermed fikk ikke Samsung anledning til å selge sitt nye nettbrett i EU-landene.

Nå er imidlertid denne dommen opphevet, før det blir nye rettshøringer 25. august.

I en pressemelding sier Samsungs nordiske PR-sjef, Erik Johannesson, at Samsung er fornøyde med Düsseldorf-domstolens avgjørelse om å oppheve salgsforbudet og at selskapet ser frem til høringen den 25. august der de vil forsvare sine patenter og rettigheter.

En talsmann for domstolen sier at kjennelsen ble omgjort fordi det kan reises tvil om hvorvidt en tysk domstol kan avsi kjennelser som berører hele EU i denne type saker. Tidligere i dag kom det også frem at Apple i sin klage hadde fremstilt nettbrettene mer like enn de er i virkeligheten, der bildet av Samsung-modellen hadde samme høyde/bredde-forhold som iPad; noe som ikke er tilfelle i virkeligheten.

Andre har også pekt på at Samsung allerede i 2006 laget en bilderamme som så slik ut:

Samsung-dom oppheves


Og det var altså fire år før iPad kom på markedet.

Dette kan bety at nettbrettet vil bli å finne i norske butikker i løpet av kort tid. Vi vet at de første enhetene er på vei inn til landet og har selvsagt ambisjoner om å få inn et testeksemplar i nær fremtid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer