Samsung Galaxy Camera

– Vi brukte rett og slett vårt beste kompaktkamera og en S3, sier Øyvind Aasen fra Samsung Norge.

Du kan selvsagt la kameraet gjøre jobben automatisk, men hvis du vil styre selv, har du også manuelle valg via skjermmenyen. Foto: Per Ervland
Du kan selvsagt la kameraet gjøre jobben automatisk, men hvis du vil styre selv, har du også manuelle valg via skjermmenyen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung Galaxy Camera er ganske enkelt en hybrid av Samsungs beste kompaktkamera (WB850F) og Smartmobilen Galaxy S3, og kommer til Norge i løpet av oktober.

Prisen vil starte på 4.500 kroner.

Se videoen over for en gjennomgang av kameraet, demonstrert av Stig-Ove Langø og Øyvind Aasen fra Samsung Norge.

Nå er riktignok ikke Samsung alene om å lansere et kamera med Android-operativsystem og trådløse muligheter, men der alternativet fra Nikon (Coolpix S800c) kun har WiFi, har Samsung Galaxy kamera altså både WiFi og 3G.

Med andre ord: Her kan du altså overføre eller publisere bilder selv når du er utendørs, i tillegg til å sende dem på SMS. I praksis er det kun en ting vi savner: Du kan ikke bruke den til å ringe med.

Dette er det vi vet så langt

Android-versjonen som brukes er 4.1, også kalt Jelly Bean. Du får også Quad core-prosessor og 3G-støtte. BSI CMOS-sensoren har 16 megapiksler, objektivet har 21 ganger zoom, og blenderen strekker seg fra f/2,8 til f/5,9, der vidvinkelen tilsvarer imponerende 23mm.

Bilder ser du her:

Skjermen er på 4,8 tommer, og du kan selvsagt redigere og endre på bilde og video før du sender eller deler dem videre. I tillegg til de mulighetene Samsung gir deg, kan du selvsagt også laste ned og bruke tilgjengelige foto-apper som Instagram og lignende fra Google Play. Med på kjøpet får man også 50GB gratis lagringsplass i nettskyen via DropBox.

Er du fristet av kameraer med Android, 3G og wifi? (Avsluttet)
Ja, dette har jeg ventet på(44%) 591
Ja, men ikke før du også kan ringe med dem(28%) 375
Nei, det holder lenge med mobilen(15%) 196
Nei, jeg vil ha et vanlig kamera(13%) 171
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Selv om tanken her er at du skal gjøre det meste av innstillinger via skjermmenyen er det også noen fysiske knapper: Utløserknapp er selvsagt på plass, og den har også en liten skyvering for å zoome. Det er også en knapp på venstre side som aktiverer blitsen. Kameraet kan naturligvis holdes både horisantalt og vertikalt, og skjermen virker å være god.

Demonstrasjonen vi fikk var forøvrig gjort på et ikke helt ferdig OS, og det skal flikkes videre på kameramenyene før lansering i oktober. Vi vet heller ikke hvordan batteritiden vil være, det er det kun en ren test som vil vise.

Trykk her for alle nyhetene fra årets IFA-messe!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer