Samsung Galaxy Tab 10.1

Det er ikke Samsungs skyld at alle har hyllet dette nettbrettet som den første skikkelige iPad-konkurrenten. Det er derimot mest Samsungs skyld at vi ikke jubler uhemmet etter å ha brukt den.

PEN SKJERM: Samsung Galaxy Tab 10.1 er både tynn og lett, og kommer med en utmerket 10.1 tommer stor skjerm. Foto: Øivind Idsø
PEN SKJERM: Samsung Galaxy Tab 10.1 er både tynn og lett, og kommer med en utmerket 10.1 tommer stor skjerm. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å ta opp konkurransen mot Apples nettbrettdominans i dag er bortimot det samme som å forsøke å velte Rolf Wesenlund ned fra tronen som den mest suverene Fleksnes-fortolkeren dette landet har sett (slapp av - det lar seg ikke gjøre).

Ifølge enkelte amerikanske analytikere vil 74 prosent av alle nettbrett som selges i 2011 være en iPad, og ettersom iPaden allerede har vært på markedet en god stund, kan ikke konkurrerende nettbrett akkurat stå med lua å hånda og kremte forsiktig hvis de ønsker å gjøre inntrykk.

Samsung kremter ikke forsiktig. Samsung er schwære, og selv om de allerede har hatt et nettbrett på markedet i et helt år - utmerkede Galaxy Tab P1000 - er det først med Galaxy Tab 10.1 at de virkelig håper å sette standarden.

Svært tynn - svært lett

Brettet kommer med aller siste versjon (3.1) av Honeycomb, Googles Android-operativsystem spesialtilpasset nettbrett. Det kommer også med påstanden om at Samsung har laget "verdens tynneste nettbrett", og med en tykkelse på bare 8.64 millimeter kan det sikkert stemme. Hvorvidt det har betydning for brukeren at Galaxy Tab er 0.16 millimeter tynnere enn iPad 2 er mer usikkert. Da er nok viktigere at den kutter rundt 40 gram på iPad 2 sine 604 gram, men de 40 grammene utgjør ikke noen markant forskjell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer