Samsung NC10 mini-bærbar

TEST: Samsung er nå på banen med en bred serie bærbare, vi har testet minstemann.

Samsung NC10 mini-bærbar
Publisert
Sist oppdatert

Samsung lager alt mulig, men det er først nå de kommer med bærbare PCer. De produserer det meste av komponentene selv, bortsett fra det som kommer fra Intel, derfor er det ikke direkte overraskende.

Samsung har profilert seg på designfronten når det gjelder det man før i tiden kalte brunevarer. Det var alt som ga fra seg lyd var laget i eller kledd med tre. I dag er det metall og plast som gjelder, og Samsung har boltret seg i eleganse med mørke blanke flater med rødskjær i det sorte på sine nyere TV-er.

Så hva kan vi forvente oss? En griselekker mini-PC med det ypperste av komponenter?

NC10 i bruk

Førsteinntrykket av maskinen gir oss ikke hakeslepp, men den ser fin ut. Den har blank sort plast på skjermdelen og matt sort plast på systemdelen og en krom-list rundt det hele. Når du åpner den ser du at innvendig er det matt sort som gjelder - også skjermen er matt, noe som betyr mindre refleksjonsproblemer enn på PC-er med speilblanke skjermer. Sistnevnte er imidlertid klart mest utbredt.

Skjermen kan vippes godt bakover og hengslingen virker stram og solid. Betraktningsvinkelen er som på nær sagt alle andre rimelige LCD-paneler, et stykke fra optimal, men under vanlige forhold uproblematisk. Det er først når det blir trangt f.eks. på fly og du må ha skjermen stående rett opp at det blir svært vanskelig å lese tekst. Slik er det dessverre på alle bærbare for tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer