Samsung NF310

Kan høyere oppløsning, kul design og bedre batterilevetid redde markedet for minibærbare PC-er?

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettbrett-salget øker kraftig, PC-salget øker også litt, med unntak av én PC-kategori; minibærbare, også kjent som netbooks. Mye kan tyde på at inntoget av nettbrett, og da i særdeleshet iPad, er mye av årsaken til at salget av disse har vist en bratt, nedadgående kurve i mange markeder det siste året.

Men flere produsenter har fortsatt stor tro på kategorien, og gjør diverse tiltak for å øke interessen. De minste modellene med trangt tastatur og bittesmå skjermer ble aldri morsomme å bruke, og er helt borte fra markedet nå. Modeller med 10,1" og 11,6" skjermer og tastatur som er minst 80% av normalstørrelse har vist seg å slå best an.

Lav skjermoppløsning har også vært et ankepunkt for mange, 1024 x 600 piksler har så langt vært normalen for 10,1-tommere, noe som ikke akkurat er optimalt for PC-operativsystemer og applikasjoner som har sett dagens lys de siste 10 årene.

Høyere oppløsning

Det begynner imidlertid å bli vanlig å finne minibærbare med høyere oppløsning i 2011, og Samsung NF310 er én av dem.

Maskinen har også enkelte andre egenskaper som Samsung håper skal lokke kunder. Her er en rask titt på de viktigste spesifikasjonene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer