Samsung NV10

TEST: Med et revolusjonerende menysystem og oppsiktsvekkende retro-design, er NV10 fra Samsung noe av det lekreste vi har hatt i lomma på en stund. Hva så med bildekvaliteten?

Publisert
Sist oppdatert

Samsung er en av produsentene som er i ferd med å markere seg på digitalkameramarkedet. De har riktignok laget lommekameraer noen når nå, men med nytt speilrefleks på trappene og tre nye kameraer denne høsten, er det ingen tvil om at sør-koreanerne mener alvor i kampen om forbrukerne.

Av de nye lommekameraene er det dette som er toppmodellen. NV10 tar bilder med 10 megapikslers oppløsning, men er først og fremst oppsiktsvekkende på grunn av meny- og knappesystemet.

Til å begynne med kan det kanskje se overveldende ut. Rundt skjermen er det nemlig plassert sju knapper på undersiden som det ikke står noe på og seks knapper på høyre side. Annet enn det, finnes bare en knapp for visning av bilder og zoomkontrollen. Men - etter å ha brukt det i noen minutter, finner du raskt ut at dette designet faktisk var både morsomt og lett å bruke, og det blir spennende å se om flere følger etter med slik tankegang fremover.

Cluet er som følger: Menyen er delt opp som en matrise (en tabell). Når kameraet står i "vanlig" modus - med søkerbildet, er det et lite ikon knyttet til hver av tastene rundt. Når du så trykker på knappen for f.eks. blits, bruker du knappene langs den andre aksen for å velge blitsinnstilling. Selv om ikke alle ikonene er like intuitive, er også knappene følsomme for berøring (forskjellig fra trykk), som gir utvidet informasjon om menyvalget. Vi savner imidlertid at følsomheten hadde vært noe mer presis, og det er ikke alltid at kameraet registrerer berøringer skikkelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer