Samsung NX10

Lite og lett for deg som skal på tur.

Det lille kameraet fra Samsung er et godt kompromiss mellom størrelse, pris og kvalitet. Foto: Pål Joakim Olsen
Det lille kameraet fra Samsung er et godt kompromiss mellom størrelse, pris og kvalitet. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for små systemkamerer virker å ta av om dagen. Anført av Olympus og Panasonic med deres Micro FourThirds-teknologi, har stadig flere produsenter meldt seg på dette racet, selv om de to største - Canon og Nikon - fortsatt ser ut til å sitte på gjerdet.

Straks kommer Sony med sine speilløse systemkameraer i NEX-3 og NEX-5, og for ikke lenge siden lanserte Samsung dagens testmodell, NX10.

Samsung NX10 er riktignok ikke like kompakt som Panasonic GF1, Olympus E-PL1 eller de nye Sony-kameraene, men er mer på størrelse med Olympus E-450 og veier 499 gram (til sammenligning veier GF1 315g). Det kan filme med HD-oppløsning, har en stor og skarp AMOLED-skjerm og i tillegg en relativt stor elektronisk søker av god kvalitet.

Vi tar som vanlig en titt på de kjappe detaljene:

Konstruksjon

Selv om NX10 ikke er like lite som de minste i denne klassen, er det fortsatt merkbart mindre enn et "vanlig" speilreflekskamera. På tross av den relativt kompakte utførelsen, synes vi Samsung har konstruert kamerahuset meget godt, og grepet på høyre side har et friksjonsbelegg som gjør kameraet godt å holde i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer