Samsung S1 Mini

Mens vi venter på minneplugger med gigantisk kapasitet, har Samsung kommet med en rimeligere miniharddisk som kanskje dekker behovet ditt her og nå. Vi har testet.

Samsung S1 Mini
Publisert
Sist oppdatert

Behovet for flyttbar lagring og backup blir ikke akkurat mindre med tiden, og eksterne harddisker har blitt veldig populære - og rimelige - de siste årene.

Samtidig har flashminne-baserte minneplugger også etter hvert begynt å bli et reelt alternativ for mange. De er små, har kapasitet på inntil 64 GB, men de romsligste er fortsatt forholdsvis mye dyrere enn harddisker med langt høyere kapasitet.

Mellomløsning

Derfor er Samsungs nye mini-harddisk spesielt interessant. Dette blir på en måte en mellomting mellom en vanlig ekstern harddisk og minneplugg, både størrelsesmessig og kapasitetsmessig.

S1 mini måler nemlig ikke mer enn 8,7 x 6,2 x 1,5 cm, og til tross for beskjedne mål er kapasiteten relativt romslig med sine 120 GB. På innsiden sitter en 1,8-tommer disk. Vår røde har i tillegg en metallic lakk-effekt på overflaten og et diskré blått lys som tennes når den plugges i PC-en. Stilen er det med andre ord lite å utsette på.

Du kan forresten velge mellom flere forskjellige farger; rød, svart, hvit og bronse.

Disken kobles til en ledig USB-port via kabel. Her kunne det kanskje vært på sin plass med en innebygd, utskyvbar USB-plugg. Heldigvis har Samsung benyttet standard miniUSB-grenesnitt, og disse kablene er enkle å få tak i dersom du skulle miste den som følger med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer