Samsung S27A950D 27" 3D skjerm

PC-skjerm som støtter 3D - for gaming og video.

Skjermen har en helt spesiell design. Foto: Samsung
Skjermen har en helt spesiell design. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye som har kommet for å bli, men hvordan det blir er ikke like sikkert. Stereo dukket opp allerede i 1881, som en direktesendt tjeneste for to telefonlinjer, direkte overført fra operaen i Paris.

Stereo grammofonplater ble testet ut allerede i 1933, og også på film i samme periode, men først på 50-tallet ble publikum eksponert for fenomenet. I 1958 kom den første stereo innspillingen for salg, og det skulle ta 10 år før bransjen sluttet å gi ut musikk i mono.

Surroundlyd dukket opp allerede på begynnelsen av 70-tallet, men det har aldri slått igjennom som musikkformat. Men til filmlyd er det jo helt dominerende, selv om bare en liten del av publikum har surroundanlegg hjemme.

Framskrittene har altså ikke gått så veldig raskt.

Hva med 3D?

3D på skjermen er en parallell til stereo, og skal man være teknisk korrekt så snakker vi om stereoskopi som gir en illusjon av tre dimensjoner.

Her er framdriften en god del raskere enn det var på lydsiden i forrige århundre. TV-produsentene har pushet 3D det siste året, og nå skjer det også ting på PC-skjermen. Teknisk sett er det ikke noe grensesprengende nytt som må til. Det som kreves er at skjermen klarer en oppfriskningsfrekvens på 120Hz og støtter HDMI 1.4a.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer