Samsung tapte for Apple

Dømt til å betale rundt seks milliarder kroner i erstatning for brudd på patentrettigheter.

TAPTE I RETTEN: I en rettssak som har vart i fire uker, brukte juryen på ni medlemmer drøye to dager på å finne Samsung skyldig i å ha etterliknet flere av Apples patenter. Foto: All Over Press
TAPTE I RETTEN: I en rettssak som har vart i fire uker, brukte juryen på ni medlemmer drøye to dager på å finne Samsung skyldig i å ha etterliknet flere av Apples patenter. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krangelen mellom Apple og Samsung føles som den har vært en liten evighet, men kom inn i det amerikanske rettsapparatet først i april i fjor. Rettssaken mellom de to elektronikkgigantene kom endelig til veis ende i natt norsk tid, da en amerikansk jury fant sistnevnte skyldig i å ha kopiert vesentlige funksjoner fra både iPad og iPhone.

Juryen, som besto av sju menn og to kvinner, alle fra California, brukte ifølge Guardian bare to og en halv dag på å komme til enighet. Erstatningen Samsung må betale Apple ligger i overkant av en milliard dollar, eller rundt seks milliarder norske kroner.

Ingen medhold for Samsung

Samsung fikk ikke medhold i noen av sine krav overfor Apple, mens Apple blant annet fikk medhold i at Samsung har brutt amerikansk konkurranserett ved å forsøke å gjøre patenter for trådløsteknologi utilgjengelig for konkurrenter. I tillegg har de fått medhold i at Samsung i flere mobiltelefoner og nettbrett har brukt teknologi der Apple allerede har tatt patent på flere av funksjonene og designdetaljene.

The Verge har en fascinerende oversikt over hvordan juryen har kommet fram til summen på 1.049.343.540 dollar. Juryen har rett og slett funnet én sum per smartmobil eller nettbrett som er funnet å ha brutt Apples patenter, og deretter lagt disse enkeltsummene sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer