Samsung tøyer Ultrabook-en

Klare med to meget interessante tilskudd til kategorien, med inntil 1000 GB lagringskapasitet.

I 2012 vil det komme mange Ultrabooks, og under CES i januar vil minst 50 av dem bli vist fram. Samsungs Series 5 vil garantert være blant dem. Foto: Samsung
I 2012 vil det komme mange Ultrabooks, og under CES i januar vil minst 50 av dem bli vist fram. Samsungs Series 5 vil garantert være blant dem. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ultrabook er et varemerke fra Intel, og for å kunne kalle en datamaskin for Ultrabook, stilles det krav til prosessortype, tykkelse og vekt, i tillegg skal det ikke være verken mekanisk harddisk eller optisk drev. Nå ser vi stadig at Ultrabook-begrepet tøyes, blant annet har Acer en modell med hybrid harddisk/SSD.

Og nå kommer også Samsung med to nye "ultrabooks". Fra før har de modellen Series 9, som kom på markedet før Intel hadde spesifikasjonene klare, men som likevel passer meget godt til ultrabook-beskrivelsen.

Samleside: Ultrabook

To modeller

Nå kommer Series 5, som i første omgang foreligger i en 13,3-tommer og en 14-tommer. Og enten man velger å kalle dem Ultrabooks eller ikke (Samsung gjør det), så er det uansett snakk om to maskiner som ser meget interessante ut på papiret. Begge leveres med strømsparende prosessorer som er spesiallaget for denne PC-kategorien.

13,3-tommeren er bare 1,49 cm tykk, veier 1,4 kg og kan leveres med en SSD på 128 GB. Den kan imidlertid også leveres med 500 GB harddisk, og er i så måte ikke lenger "ekte" Ultrabook. I likhet med stadig flere modeller, leveres den med matt skjerm, slik at gjenskinn ikke blir noe problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer