Samsung TS-H552

16X DVD-brennere er i teorien helt i grenseland for hva som er mulig når det gjelder hastighet og presisjon. Men det er et stykke fram til vi nærmer oss dette i praksis.

Publisert
Sist oppdatert

Spesifikasjonene for Samsing TS-H552 er imponerende, med støtte for 16X for DVD+R, 12X for DVD-R, 4X for DVD+/-RW og 2,4X for DVD+R DL - og 40X for CD.

Rotasjonshastigheten for 16X DVD og 40X CD er den samme, ca 9500 o/min, men dataraten er svært forskjellig på grunn av tettheten på mediet. På en DVD kommer vi opp i 21 600 KB/sek, mens en CD bare håndterer 6 000 KB/sek. Det krever helt andre egenskaper både hos elektronikken, laseren og for selve materialet i platen.

Men dette er teori, hvordan fungerte den i praksis?

Installasjon

Tilsynelatende fungerte alt greit, men ytelsen var langt under det forventede. Etter en liten sjekk ble det klart at årsaken var at brenneren opererte i PIO-modus i stedet for Ultra DMA. Dette var det ikke mulig å endre, og vi sjekket ved å installere den i flere forskjellige test PCer. Da sjekket vi om det var ny firmware tilgjengelig på Samsungs nettsted. Det var det, og etter en svært brukervennlig nedlastning og installasjon ville brenneren operere i et fornuftig modus.

Programvaren som følger med er Pinnacle Instant CD/DVD som er et rent brenneprogram. Det følger ikke med noe videoredigeringsprogram i retail-pakken, som vi testet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer