Samsung WB1000

Kan Samsung utfordre Sony på HD-video? Vi har testet WB1000 mot testvinneren.

Samsung WB1000 blir siste kamera som deltar i vår test av HD-video på lommekameraer i denne omgang. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Samsung WB1000 blir siste kamera som deltar i vår test av HD-video på lommekameraer i denne omgang. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Digitale fotografiapparater er ikke lenger kun brukbare til fotografering. Stadig dukker det opp nye, lommevennlige modeller, som er i stand til å filme i HD-oppløsning (1280 x 720 piksler), noe som i teorien skulle bety sylskarpe videoopptak som skapt for store flate TV-er.

I november kjørte vi en test av fem slike kameraer, i samarbeid med TV2 Hjelper Deg. Du finner testen her.

Etterpåmeldt utfordrer

En av modellene vi dessverre ikke rakk å teste i første sammenligningsrunde, var WB1000 fra Samsung. Denne kameraprodusenten satser nå på fullt også i dette markedet, og denne modellen har ytelser som, i hvert fall på papiret, burde kunne utfordre de beste i klassen.

Her er en kjapp sammenligning av spesifikasjonene mellom WB1000 og de to kameraene som kom best ut i vår test. Sony-modellen ble testens vinner, mens Canon kom på andreplass:

Som du ser har alle de tre modellene samme brennvidde, og 24 mm er svært god vidvinkel sammenlignet med det aller meste i klassen. Det betyr at du kan fotografere tett på motivene, og likevel få med deg mye i bredden. Mindre rygging, rett og slett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer