Samsung WB550

24mm vidvinkel, smart autofunksjon og sylskarp LCD-skjerm.

Samsung WB550
Publisert
Sist oppdatert

I vår første trippeltest har vi tatt med kameraer som har vidvinkel tilsvarende 25mm eller mindre og 200mm eller mer som største tele. I tillegg må kameraene kunne filme med 720p HD-oppløsning og veie mindre enn 250 gram.

Samsung WB550 er siste kamera ut i denne trippeltesten, og det er også det største, med sine 105x61x37mm og 249 gram på vektskåla. Det betyr at det begynner å bli litt for tykt til å gli "subtilt" ned i innerlomma, men det betyr også at kameraet er "litt å ta i". Dessuten er det lettere å holde et tungt kamera stødig når du tar bilder.

Optikken er ganske lik den på Casio Exilim EX-H10. 10x optisk zoom og vidvinkel tilsvarende 24mm (=240mm tele), og med en lysstyrke på f/3,3-5,8 (H10 har f/3,2-5,7 - altså marginelt mer lyssterkt).

WB550 har en bedre skjerm enn de to andre, med dobbelt så høy oppløsning (460.000 punkter kontra 230.000 hos de to andre), som spesielt merkes i menyene der teksten er mer lettlest og der det er plass til mer informasjon på skjermen.

Konstruksjon og knapper

Dette kameraet er større enn de andre, på godt og vondt. Det sitter godt i hånda (selv om vi gjerne skulle ha hatt et enda mer markant grep), men kameraet føles litt klumpete og er nok litt for stort til å fungere som et festkamera.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer