Samsung Ballie

Samsungs viste frem robotball som følger etter deg

Bruker kunstig intelligens for å utføre et lass av oppgaver.

SE VIDEO: På årets CES-messe har Samsung vist frem en liten ballformet robot kalt Ballie. Den bruker kunstig intelligens for å hjelpe deg rundt i hjemmet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til tirsdag norsk tid avholdt Samsung sin keynote på årets CES-messe i Las Vegas, hvor de viste frem den til nå søteste nyheten på forbrukerelektronikkmessa, nemlig en liten robotball kalt «Ballie».

Ballie er ment å være en liten hjelper i hjemmet, og bruker kunstig intelligens for å utføre ulike oppgaver.

Ifølge The Verge kan den være alt fra sikkerhetsrobot, treningsassistent, et verktøy som kan hjelpe eldre med å koble seg til smarthjem-tilbehør. Den kan dessuten være både barnas og kjæledyrets beste venn.

RULLENDE ROBOT: Ballie er utstyrt med kamera, mikrofon og høyttaler. Hvilke andre sensorer som befinner seg på innsiden, har Samsung foreløpig ikke sagt noe om. Foto: John Locher/AP/NTB Scanpix
RULLENDE ROBOT: Ballie er utstyrt med kamera, mikrofon og høyttaler. Hvilke andre sensorer som befinner seg på innsiden, har Samsung foreløpig ikke sagt noe om. Foto: John Locher/AP/NTB Scanpix Vis mer

Følger etter deg

Ifølge Samsung kan Ballie «forstå deg, støtte deg og svare på dine behov», som seg hør og bør for en husrobot.

ifølge The Verge virker det dog som at Ballie foreløpig kun bare klarer å rulle rundt og følge etter folk.

I demonstrasjonen på scenen fulgte Ballie etter Samsung-sjef Hyun-Suk Kim. Den har et innebygd kamera som gjør at den kan spore deg.

RULLET PÅ PLASS: Ballie rullet rett i hendene på Samsung-sjefen da han ga kommandoen for det. Foto: John Locher/AP/NTB Scanpix
RULLET PÅ PLASS: Ballie rullet rett i hendene på Samsung-sjefen da han ga kommandoen for det. Foto: John Locher/AP/NTB Scanpix Vis mer

Ballie svarte også på beste R2D2-vis når Kim ga kommandoer.

I en promovideo, som du kan se øverst i artikkelen, kan vi se Samsungs visjon for roboten, som de mener skal fungere som en hjemmeassistent. Her kan den åpne smartgardinene, skru på TV-en og hente hjelp av en robotstøvsuger dersom noen har sølt.

Hvordan den takler trappetrinn, gjenstår å se (oppover blir trolig ganske vanskelig 🤪).

Ikke et nytt konsept

Når Ballie skal komme i salg og hvor mye den vil koste, har Samsung foreløpig ikke sagt noe om. Det kan være flere år til om den noensinne kommer i produksjon.

Denne typen roboter er ikke noe nytt. Sony har for eksempel hatt robothunden Aibo. Så er det ikke til å stikke under stol at Ballie minner en hel del om den BB-8-lignende robotballen Sphero fra noen år tilbake - som riktignok var et leketøy, ikke en ordentlig robot.

Ifølge Engadget viste LG frem en robotball i 2016 kalt Rolling Bot som var ment å hjelpe deg med ulike oppgaver i hjemmet og ta bilder av dyrene dine når du ikke var hjemme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer