Sandboxie gjør usikre programmer sikre

TIPS: Virus, spyware og annen dritt - med dette programmet blir det bare liggende igjen i sandkassa.

Sandboxie gjør usikre programmer sikre
Publisert
Sist oppdatert

Det er så lite som skal til om dagen - litt for slappe sikkerhetsinnstillinger og en nettleser som ikke er oppdatert er alt du trenger for å pådra deg virus, spyware og andre uønskede ting, som for eksempel endret startside, en haug av nye "favoritter" eller reklamevinduer som spretter opp i ny og ne.

Det er da programmer som Sandboxie kommer inn i bildet. Sandboxie fungerer som en virtuell sandkasse, og når du kjører programmer i denne sandkassa, kjører de isolert fra resten av systemet ditt. Det betyr at dersom du skulle dra på deg noen uhumskheter av nevnte sort, vil de ikke klare å feste seg - når du avslutter programmet, kan du ved et par klikk fjerne filer og prosesser som har blitt laget av programmene du har kjørt i sandkassa.

Dette betyr at du også kan laste ned programmer du har lyst til å teste og kjøre dem uten risiko for å bli smittet. Hver eneste gang programmet som er fanget vil skrive til en fil, dupliseres den inn i sandkassa - programmene får aldri skrivetilgang direkte på disken din.

Les også Finn sikkerhetshull på PC-en din

Enkelt i bruk

Bruk av programmet er av enkleste sort. Programmet starter sammen med Windows, og høyreklikker du på en programfil får du spørsmål om du vil kjøre det i sandkassa. På skrivebordet lages også en lenke til å kjøre din standard nettleser på denne måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer