Sandisk med 1 GB SD-card

Det er 2 millimeter tykt, og på størrelse med et lite frimerke. Men kapasiteten er etter hvert blitt veldig god på SD-card. Sandisk er først ute med et 1 GB-kort.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere har 512 MB vært grensen for SD-card, som nå er den mest utbredte minnekortstandarden i verden, etter nylig å ha passert Compact Flash i popularitet. Doblingen har vært mulig ved hjelp av en ny tolags lagringsteknikk som Sandisk har utviklet i samarbeid med Sharp Corporation.

1.500 produkter

Minnekortene brukes i alt fra håndholdte PCer, til DV-kameraer, stillbildekameraer, MP3-spillere og telefoner. Så langt benyttes SD-card i mer enn 1.500 forskjellige produkter. Robust er det også, her er ingen bevegelige deler, og Sandisk lover at det tåler støt på inntil 10.000 G.

Yoram Cedar, en av toppsjefene i Sandisk, sier at teknikken også kan overføres til to andre populære standarder, Compact Flash og Memory Stick. Siden Sandisk også produserer disse kortene, forundrer det oss lite om vi snart ser en dobling også her.

Men de som ønsker å kjøpe det nye kortet, må sannsynligvis grave dypt i lommeboka. Sandisk antyder nemlig en pris på $499.99, eller rundt 3.500 kroner etter dagens kurs.

Dyrere og større

Compact Flash, som er den av de aktuelle standardene som har vært lengst på markedet, finnes allerede i 4 GB-utgave (type II) fra Lexar, men er fysisk langt større enn SD-card. Vi har ikke sett dette kortet i butikker her hjemme, men ved lanseringen i august i fjor antydet Lexar en markedspris på $1.499, eller rundt 10.000 kroner...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer