Sannheten om Twitter

Halvparten av Twitter-brukerne er mest opptatt av å ytre selv, og bryr seg ikke om hva andre sier.

Det finnes mange nettjenester som kan brukes mot Twitter. (Foto: "Webtreats 53 Twitter Icons Promo Pack" av Webtreats, <a href="ht
Det finnes mange nettjenester som kan brukes mot Twitter. (Foto: "Webtreats 53 Twitter Icons Promo Pack" av Webtreats, Vis mer

Bruker du Twitter og synes det er sjelden at tweetene (meldingene) dine blir retweetet (videresendt) eller kommentert? Det er kanskje ikke så rart, for svært mange Twitter-brukere bryr seg døyten om hva du melder, viser ny undersøkelse.

Selvopptatte?

Pew study about Twitter usage er riktig nok en undersøkelse av amerikanernes Twitter-vaner, men tallene som kom fram er likevel interessante.

Det er for eksempel kun 2% av voksne amerikanere som bruker Twitter aktivt, det vil si flere ganger daglig. Tar man med rubb og rake av Twitter-brukere, er tallet 8%.

Og ifølge Business Standard har halvparten av brukerne null interesse i å konsumere innhold, men bruker Twitter til å fortelle andre noe.

Slik kan du laste ned Facebook-profilen din

Mest populært

72% twitrer om sitt personlige liv, aktiviteter og interesser, 62% twitrer jobbrelatert informasjon, mens 54% twitrer humoristisk og filosofisk om observasjoner i dagliglivet, ifølge undersøkelsen.

Men altså: Ikke nødvendigvis med så stort publikum.

Nå skal det legges til at enkelte norske twitrere har fått i overkant mye både positiv og negativ oppmerksomhet i mediebildet på grunn av én enkelt tweet, men det hører til unntakene. Du skal helst være en offentlig person, og helst ha mange som følger deg hvis du skal ha håp om å bli lagt merke til. Og twitrer du mye og ofte, er det heller ikke noen ulempe. Kanskje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer