Sanyo CRD-RW2

Sanyo har lenge vært en sentral aktør i CD-brenner-markedet. De har levert sentrale komponenter til alle de andre. Takket være Sanyo fikk vi de første 8X-brennerne. Denne gangen kommer de med 12X og utgir brenneren i eget navn.

Publisert

Vi har testet Sanyo-produserte CD-brennere tidligere. De har vært levert under merkenavn som 5573">Nichimen og 1909">Rimax. Felles for dem begge er at relativt få kjenner den egentlige produsenten.

Brenn en CD på under syv minutter!

I forhold til en vanlig 8X-brenner, sparer du litt over tre minutter på å øke hastigheten til 12X. Det er et godt eksempel på at tidsbesparelsen blir mindre og mindre selv om hastigheten øker mer og mer.

En CD er et medium med fastlåst kapasitet. Selv om du får 80 minutters CDer med 700 MB kapasitet, må du over på DVD før kapasiteten virkelig øker. Det er begrenst hvor fort det går an å skrive til en CD. Da hastigheten økte fra 1X til 2X, fikk vi den største besparelsen noensinne. Hele 40 minutter sparte vi på det.

Økningen fra 2X til 4X sparer vi 20 minutter på. Vi har ikke lenger noen tro på at travle mennesker lenger vil nøye seg med en hastighet lavere enn 4X.

6X-brenneren var et mellomstadium som vi sparte 6 minutter og 40 sekunder på. Tidsmessig er 6X mye nærmere 8X enn 4X.

Dagens volumselgere klarer 8X. Vi tror at det vil være slik en god del måneder fremover. Det skyldes ganske enkelt at det er raskt nok for de aller fleste. I tillegg er det en hastighet som de fleste PCer takler. Det er også mulig å 6518">brenne 8X med en EIDE-brenner hvis du tar noen forholdsregler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer