Sanyo VPC-X300

Sanyo VPC-X300 har OK bildekvalitet og enkel betjening. Oppløsningen er på 1024 x 768, og viktige tekniske finesser som utskiftbar minnebrikke og valg mellom optisk søker/LCD-skjerm er på plass.

Publisert

I forhold til prisen på ca. 6 000 kommer Sanyo VPC-X300 godt ut i forhold til de andre kameraene vi har testet med denne oppløsningen. Både Canon, Olympus, Epson og Agfa har kompaktkameraer med tilsvarende oppløsning, men de er alle dyrere.

God kvalitet ute, middels inne

Som flere andre kameraer i denne klassen har Sanyo VPC-X300 problemer med å eksponere innemotivet vårt riktig. Bildene blir undereksponerte, og det går ut over fargekvalitet og skarphet. Men siden kameraet har mulighet for manuell justering av eksponeringen er det mulig å få en noenlunde brukbar eksponering likevel. Med manuelle justeringer er kvaliteten på innebildene midt på treet. Dette tyder på at kameraets lysmåler ikke er god nok, og det er det viktig å være oppmerksom på hvis du hovedsakelig skal ta bilder inne.

Utebildene er mye bedre. Fargene er svært gode, og det er helt uproblematisk å få gode eksponeringer. Bildene vi tok ble litt mørke, men det er enkelt å rette i et bildeprogram og gir ikke grunnlag for trekk i karakteren. Skarpheten er ikke den beste vi har sett, men likevel god nok til de fleste formål. Dette vil kun bli et problem hvis bildene skal forstørres mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer