Såre øyne og andre plager pga PC-skjerm?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg arbeider som grafiker og sitter flere timer om dagen foran pc-skjermen, noe jeg har gjort i flere år. I det siste har jeg vært plaget med veldig tørre øyne og røde streker på øynene. Legen sier at det er mest trolig pga PC-skjermen, men han ante ikke hvilke skjermer som er anbefalt for å slippe slike plager.

Rommet PCen står i luftes daglig, så det er ikke tørr luft i rommet heller.

Hva slags skjerm vil du anbefale? LCD? TFT? CRT? Jeg har ikke all verden med penger å bruke på det heller, men håper dere vil gi meg noen viktige pointers som jeg trenger når jeg skal se etter en ny skjerm som er mye mer skånsom for øynene.

Den jeg har nå (en IBM E74) er fryktelig dårlig. Kanskje kan dere anbefale en spesifikk skjerm også? Jeg trenger ikke større enn 17", og bruker skjermen mest til arbeid (grafikk og video).

Mvh Kevin

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er først og fremst viktig at skjermen din kjører med høy oppfriskningsrate i den oppløsningen som du ønsker å arbeide i. 85 Hz eller høyere er å anbefale for at øyet ikke skal oppfatte "blafring", men det stiller krav til både skjermkort og skjerm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer