Sarkasme-tegnet er ikke ment ironisk

Føler du at du blir misforstått på Internett? Kanskje dette tegnet vil hjelpe. Kanskje ikke.

SLIK SER DET UT: Det er vanskelig å vite om vi skal ta dette tegnet alvorlig, men vi velger å ta sjansen.
SLIK SER DET UT: Det er vanskelig å vite om vi skal ta dette tegnet alvorlig, men vi velger å ta sjansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Internett består av to typer mennesker: De som får utslett, anfall eller ryggmargsbrokk hvis de ser en smiley eller andre grafiske symboler brukt av "barnslige" forumdebattanter, og de som strør om seg med så mange LOL og ;-))) og !!!!!> at de framstår som de lider av en slags språklig psykose.

De første vil sukke så tungt at over denne nyvinningen at folk i nærheten ringer 113 fordi de mistenker at et infarkt har truffet dem midt i brystet, mens de siste, vel, de siste vil kanskje også sukke.

Amerikansk sarkasme

Amerikanske Sarcasm, Inc har sett seg lei på det lille blink-med-øynene-symbolet som en del av oss bruker, og misbruker, når vi uttrykker ironi eller sarkasme, og som deres eget navn helt tydelig forteller oss har de nå utviklet sitt eget sarkasme-symbol.

På samme måte som alfakrøll (@) ble flettet inn i folks bevissthet i og med epost, håper de de at sarkasme-tegnet kan settes på slutten av setninger eller avsnitt som det er tvil om skal tolkes bokstavelig eller sarkastisk.

Ifølge stort sett pålitelige Guardian foreslå den franske lyrikeren Alcanter de Brahm allerede på 1800-tallet å snu spørsmålstegnet på hodet for å markere ironi i en tekst, mens den amerikanske forfatteren og satirikeren Josh Greenman så sent som i 2004 mente vi burde snu et utropstegn opp-ned for å uttrykke sarkasme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.