Savage 2000: S3s nye grafikksatsning

S3 har gang på gang prøvd å erobre markedet for grafikkbrikker uten å lykkes i særlig grad. Deres produkter har fulgt med ferdiglagde PCer, men ikke slått gjennom hos spillentusiastene. Nå annonserer de imidlertid en brikke som kan forandre på dette.

Savage 2000: S3s nye grafikksatsning
Publisert

S3 har tidligere levert grafikkbrikker beregnet for vanlige brukere som ikke krever den mest avanserte teknologien, som for eksempel Savage 4. Deres produkter har hatt mange sterke sider, men samtidig vært preget av gamle løsninger. Nå satser de på et nytt marked: spillentusiastene. Denne gruppen har tradisjonelt holdt seg til grafikkprosessorene fra 3dfx eller NVIDIA, og det er disse gigantene S3 vil nå utfordre.

Den nye brikken heter Savage 2000, og har imponerende spesifikasjoner. Først og fremst støtte for opptil 64MB RAM, som kan behandle meget detaljerte teksturer, høye oppløsninger og fargedybde. Dessuten er rendering-motoren avansert, med en fillrate på over 700 MegaTexels per sekund. Dette er mye mer enn Voodoo 3 klarer i dag (366 MegaTexels per sekund). Motoren har dessuten støtte for en mengde visuelle effekter bl.a. de såkalte Transformation & Lightning-effektene. Og selvsagt vil S3TC-teknologien også støttes.

Raskere enn konkurrentene

S3 lover mye bra når det gjelder den visuelle kvaliteten, men også når det gjelder rå hastighet er selskapet kommet foran andre. Savage 2000 skal klokkes på 200MHz, som er mer enn de raskeste Voodoo 3 og TNT2-modellene. Dessuten skal det være mulig å overklokke kortet ytterligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer