Kommentar:

Savner verken Windows eller Mac

For første gang klarer jeg meg helt fint uten en Mac eller Windows-PC, også på jobben.

APPER I VINDUER: Her kjører vi mobil-appene Outlook og Spotify i vinduer på Chromebooken. Samtidig har vi muntlig bedt maskinen om å spille Neil Young på TV-en i stua. Skjermdump: Dinside
APPER I VINDUER: Her kjører vi mobil-appene Outlook og Spotify i vinduer på Chromebooken. Samtidig har vi muntlig bedt maskinen om å spille Neil Young på TV-en i stua. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2009 kom nyheten om at Google ville utfordre Microsoft ved å lansere sitt eget operativsystem, ChromeOS.

Dette var i en tid da Microsoft hadde tilnærmet monopol i PC-markedet med sitt operativsystem, Windows. Jeg kan huske at jeg tenkte at hvis noen skulle klare å utfordre dette monopolet, måtte det være Google.

I motsetning til Microsoft, som var spesialist på å lage programvare som måtte installeres lokalt på PC-en, var Googles visjon å ha minst mulig liggende lokalt - all aktivitet skulle være nettbasert, og brukerdata skulle lagres trygt i skyen, ikke på en PC som kunne havne på avveie eller få diskkrasj.

Det var en spennende tanke, selv om den kom for tidlig for folk flest. De færreste hadde tilgang til nettet overalt; mobildata var for eksempel fortsatt både skrekkelig dyrt og temmelig tregt.

De første ChromeOS-maskinene kom i butikkene i 2011, i Norge kom de første i 2014. Siden den gang har Dinside testet en rekke modeller, men har aldri helt kommet over følelsen av at konseptet «nesten» har vært godt nok.

Når vi nå nærmer oss 2020, har det gått mer enn 10 år siden Google presenterte PC-operativsystemet sitt for første gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer