SCART vs HDMI

Publisert
Sist oppdatert

Hallo,

Jeg skal endelig anskaffe meg flatskjerm. Problemet er at dvd-spilleren min kun har scart-utgang, ikke HDMI. Jeg lurer derfor på hvor stor effekten av HDMI i forhold til scart er? Bør jeg vurdere ny spiller?

Mvh Christian

Datadoktoren svarer

Hei Christian,

Som du kanskje vet er ikke SCART en videostandard, kun en standard for tilkobling. Gjennom en SCART-ledning kan du få kompositt videosignal, S-Video eller RGB (komponent).

Mer om disse tilkoblingene finner du her.

Hvor stor forbedring du vil få fra å gå fra SCART til HDMI kommer derfor derfor an på flere ting: kvalitet og størrelse på TV-en, kvaliteten på kildematerialet og om din nåværende DVD-spiller (og nye flatskjerm) støtter RGB over SCART. Hvis sistnevnte ikke er tilfelle vil du merke tydelig forskjell ved å gå over til en moderne DVD-spiller med HDMI.

Har du fra før en god DVD-spiller med RGB over SCART vil bildet i de fleste tilfeller holde høy kvalitet selv om signalene ikke er digitale - men her spiller også din nye TVs egenskaper inn. Du vil nok uansett ha litt utbytte av å bytte til en spiller med HDMI, men i langt mindre grad enn hvis du går fra kompositt eller S-Video. Lån deg gjerne en DVD-spiller med HDMI og se selv før du kjøper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer