CES 2020

Science fiction i 1998, virkelighet i 2020

Kanskje du snart ikke trenger å lære deg mer enn ditt eget morsmål. Denne dingsen oversetter tale på 20 språk på direkten - rett i øret.

BRYTER SPRÅKBARRIERER: Utviklerne hevder at Ambassador vil gjøre det unødvendig å snakke annet enn sitt eget morsmål. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BRYTER SPRÅKBARRIERER: Utviklerne hevder at Ambassador vil gjøre det unødvendig å snakke annet enn sitt eget morsmål. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du Netcom-reklamen med gutten som kom bort fra foreldrene sine i Marrakech - og som kunne kommunisere med politiet via telefoner som oversatte mellom arabisk og norsk på direkten? Det var i 1998 den rullet over norske TV-skjermer (vi beklager at vi først skrev 2003).

Fra fiksjon til virkelighet

22 år senere er kunstig intelligens (AI) på alles lepper, stadig flere produkter er både smarte og selvlærende. Det som var science fiction i 1998 er ikke lenger bare fantasier. Mange mener vi går fra et tiår der det var mye fokus på Internet of things til et nytt der Intelligence of things blir det essensielle.

Og flere selskaper har begynt å lansere produkter som gjør nettopp det vi så i Netcom-reklamen: Oversetter tale på ett språk til tale på et annet, på direkten.

Oversetter tale til og fra 20 språk

Ett av dem er utviklet av New York-selskapet Waverly Labs. Under årets CES-messe demonstrerte de Ambassador, en liten dings som festes over øret og som skal kunne oversette lange samtaler mellom 20 språk og mer enn 40 dialekter, med minimal forsinkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer