Screen Beat Maxim 300

Dette er det største og kraftigste systemet vi har testet i ScreenBeat-serien og består av en subbass og satellitter. Alle forsterkere sitter i subbassen, og begge satellittene er rene passive høyttalere.

Publisert

Forbindelsen mellom subbassen og satellittene gjøres med en ledning med stereo minijack i den ene enden som er splittet til phonoplugger for satellittene. Denne ledningen er altfor kort til å kunne passe alle installasjoner, vi fikk ikke plassert systemet uten å bruke phono-skjøteledninger (skjøteledninger for minijack er ikke så lette å få tak i).

Alle knappene, for Volum, av/på, subbassnivå, hi-cut (for å dempe de høyeste frekvensene) og surround, sitter nede på subbassen - en svært upraktisk plassering, hvis du da ikke pleier å oppholde deg liggende under skrivebordet. I praksis er det sjelden du behøver å justere noen av disse kontrollene, og det er i 99% av tilfellene en programvarestyrt volumkontroll tilgjengelig på PCen. Dette er likevel en klønete plassering, men den er billig.

Vi hadde litt problemer med en noe slapp sokkel for minijacken på subbassen for signalet fra lydkortet. I noen tilfeller ble det dårlig kontakt når det var litt heftig bass, og det ble mye skurring i anlegget.

Systemet har en ekstern strømforsyning som gir 12 V 2 A (24 watt)

Lyttevurdering

Det er bra trøkk i denne subbassen. Den er ganske fast i karakteren og det er et kurant overlapp mellom subbassen og satelittene. Satellittene er derimot litt trange i toppen og det er også et snev av sur mellomtone. Karakteren har en del hull-i-veggen-preg, men ikke blant de verste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.