Screen Capturer: gratis video av skjermen din

Her er et gratisprogram til formålet.

Screen Capturer: gratis video av skjermen din
Publisert
Sist oppdatert

Etter at vi i forrige uke skrev om Snagit, et program som blant annet lar deg ta opp video av skrivebordet ditt, har vi fått en rekke henvendelser fra lesere som har andre favorittprogrammer til formålet.

Gratisalternativ

Et av programmene fattet spesiell interesse hos oss, og i motsetning til Snagit er Screen Capturer fra Extensoft helt gratis. Du må riktig nok klare deg uten de mer avanserte redigeringsmulighetene, men hvis formålet ganske enkelt er å ta opp video eller ta enkle skjermdumper, er Screen Capturer et glimrende valg.

Grensesnittet er svært enkelt. Du velger først hvilken del av skjermen du ønsker å fange, deretter velger du om du vil lage et stillbilde eller animasjon, og til slutt kan du velge destinasjon (utklippstavle, bildefil, epost eller utskrift).

Velge kodek selv

Velger du animasjon er det interessant å merke seg at du kan velge mellom AVI (Divx etc) eller WMV (Windows Media Video). Det muliggjør langt bedre kompresjon enn hva som er mulig i Snagit, og dermed mindre filer.

Standard er Windows Media Video 9, og kun 5 bilder pr sekund. På vår test-PC var det imidlertid ikke noe problem å velge 15 bilder pr sekund, noe som gir langt mer glidende video.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer