Screentoaster

Så lett har du aldri fanget skjerm-video før.

ScreenToaster gjør det lettere å drive med blant annet datasupport.
ScreenToaster gjør det lettere å drive med blant annet datasupport. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kategorien «Nettjenester som gjør noe du trengte å installere et program for å gjøre før» presenterer vi i dag Screentoaster - Vårt nye favorittverktøy for å fange skjermvideo.

Utrolig lett

For det er nemlig alt denne nettjenesten gjør, men det er enklere enn de fleste programmene man laster ned og installerer. Gå inn på nettsiden, trykk på en knapp og du tar opp video av hva du gjør på skjermen. Når du er ferdig, kan du legge på lyd og tekst, og får automatisk en lenke du kan dele med seerne dine, eller koden for å embedde den på en nettside.

Kvaliteten på opptakene er mer enn gode nok for bruken den er tiltenkt. Det er ikke snakk om å fyre opp World of Warcraft for å vise kompisene hvor flink du er til å raide, men ScreenToaster fungerer ypperlig for bloggere, hvis du vil lage en guide til Photoshop eller fungerer som IT-avdelingen til alle vennene og slektningene dine.

På tre minutter hadde vi denne videoen klar:

Fortsatt i beta

Det første som slår undertegnede når jeg prøver tjenesten er hvor lett det er. Gå inn på nettsiden, trykk på «Start Recording» og du er i gang. Ingen installasjon, ingen unødvendig kompliserte funksjoner og ingen opplasting i etterkant - videoen er klar til å deles med en gang. I tillegg fungerer det på alle operativsystemer som kan kjøre Firefox, Internet Explorer, Safari eller Opera - Men det er ikke dermed sagt at alt er knirkefritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer