SCSI eller EIDE CD-brenner?

En gammel sannhet kan være både gammel og sann, men ofte blir den bare gammel. Ny teknologi gjør at de store forskjellene mellom forskjellige grensesnitt blir stadig mindre. Vi har utfordret to identiske CD-brennere med hvert sitt grensesnitt til duell. Ble det noen vinner?

Publisert

Tidligere har det vært store grunnleggende forskjeller på IDE og SCSI på PC. I senere tid har denne forskjellen blitt langt mindre, siden begge grensesnittene nå bruker Busmaster DMA for overføring av data fra disksystem til minnet. I enkelte sammenhenger er forskjellen faktisk blitt så liten at den ikke er interessant. Da snakker vi om uforstyrret dataoverføring mellom to enheter, i dette tilfellet harddisk og CD-brenner.

Men hva skjer når den samme harddisken skal gjøre masse andre oppgaver samtidig? Når du skal jobbe med flere andre programmer samtidig og brenne CD på høye hastigheter i bakgrunnen - er det mulig med en moderne PC uten SCSI? Klarer en Ultra ATA33 disk i en forholdsvis moderne PC å håndtere dette like bra?

Deltagerne

Vi har nylig testet de to siste CD-brennerne fra Sony: 9205">CRX-145S og 9089">CRX-145E. De er helt like bortsett fra grensesnittet, og kom også svært likt ut av våre målinger og tester.

Vi valgte den ene av disse til 906">Best i test, og valget falt på EIDE-utgaven siden denne både er rimeligere, og ikke trenger ekstrautstyr, noe et SCSI-kort som regel er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer