SCSI slår tilbake

I den senere tid har det vært mye snakk om Firewire, USB 2.0 og UltraATA/66. Mange har regnet med at SCSI blir hengende etter i denne konkurransen. SCSI Trade Association (STA) med Adaptec i spissen slår nå tilbake og annonserer planer for de fire neste årene.

SCSI slår tilbake
Publisert

Allerede i fjør høst kunne vi skrive om Quantums nye Ultra160 SCSI-disker. Ultra160 kalles nå Ultra3. Quantum Atlas IV og 10K med Ultra3 er nå endelig til salgs i Norge. Vi har likevel ennå ikke sett noen Ultra3 SCSI-kontrollere, men de er rett rundt hjørnet. Det fine med SCSI er at både enheter og kontrollere alltid er kompatible så lenge kabelen passer. Derfor vil disse diskene fungere utmerket med en Ultra2 SCSI-kontroller som overfører 80 MB pr. sekund.

320 MB pr. sekund innen år 2001

Neste sted er enda en dobling av hastigheten. Vi forventer at det gjøres med en dobling av frekvensen slik at antall ledere og pluggene blir de samme som i dag. Frekvensen for Ultra3 er allerede 80 MHz slik at en dobling av hastigheten til 320 MB pr. sekund vil medføre hele 160 MHz. Sannsynligvis vil denne standarden kalles Ultra4. En Ultra2-kabel er allerede av en helt annen kvalitet enn vanlige wide-kabler og vi forventer at kravet til kablene vil fortsette å øke.

Ultra5 innen år 2003?

Neste steg er enda en dobling til hele 640 MB pr. sekund. Denne standarden er noe mer usikker. Det er ikke sikkert at den vil beholde dagens kabling, men vi forventer en eller annen kompatibilitet med dagens utstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer