Video fra ett bilde

Se - video av Mona Lisa!

Samsungs kunstige intelligens imponerer.

IMPONERENDE: Ved å bruke ett bilde av Mona Lisa, klarer Samsung å lage relativt troverdig video. Se eksempel lenger ned. Foto: Samsung AI Center
IMPONERENDE: Ved å bruke ett bilde av Mona Lisa, klarer Samsung å lage relativt troverdig video. Se eksempel lenger ned. Foto: Samsung AI Center Vis mer
Publisert

I fjor skrev vi om et nytt fenomen på nett – såkalte «Deepfakes», der man ved å ha nok bilder av en person, kunne putte vedkommendes ansikt inn i en video og dermed erstatte en annen.

Populært var det for eksempel å erstatte en av skuespillerne i en film med Nicholas Cage, som under, der herr Cage har fått rollen som Lois Lane:

Og det var såpass overbevisende at vi bare måtte konkludere med at man ikke lenger kan tro på videoer man ser på nett - på samme måte som man alltid må ha en liten «Kan det være photoshoppa?» i tankene når man ser et oppsiktsvekkende bilde.

Dermed ble også Deepfakes en av teknologiene som imponerte oss mest i 2018.

Trenger bare ett

Nå har Samsungs senter for kunstig intelligens i Moskva dratt den enda et hakk lenger. De har nemlig utviklet en metode for å lage «levende portretter», der man faktisk bare trenger ett bilde for å gjøre bildet om til en ganske troverdig video, og som eventuelt kan gjøres enda mer troverdig om man har flere.

Mona Lisa finnes det som kjent bare ett bilde av, men sjekk hva Samsungs algoritmer klarer å få til bare med det ene bildet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer