Se - Windows 7 på norsk!

En såkalt Language Pack forvandler Windows 7 RC fra engelsk til norsk. Vi har prøvd.

Se - Windows 7 på norsk!
Publisert
Sist oppdatert

En av Dinside Datas faste lesere tipset oss sent 17. mai om at det er fullt mulig å få Windows 7 til å framstå i norsk språkdrakt. Alt man trenger er en såkalt MUI Language Pack, som erstatter 99% av alle engelske menyer og hjelpetekster i operativsystemet.

Uoffisielt

Dette er imidlertid ikke offisielt tilgjengelige språkfiler fra Microsoft. I skrivende stund er det kun Windows 7-versjoner og språkfiler for engelsk, tysk, fransk, spansk og japansk som er allment tilgjengelig for nedlasting fra Microsoft.

DinSide Data har lastet ned og installert den norske språkpakken på en av våre test-PCer, og kan bekrefte at det fungerer, og det tilsynelatende smertefritt.

Les også: Sjekk om PC-en din takler Windows 7

Neppe noe hobbyprosjekt

Vi har samtidig gått gjennom innholdet i språkpakken, og tviler på at det dreier seg om uautoriserte oversettelser. Alle de 6892 filene i språkpakken har dato 21. og 22. april 2009, det samme har filene i den offisielle RC-utgaven av Windows 7.

Sannsynligvis dreier det seg om en språkpakke som er under arbeid, myntet på spesielle testmiljøer, og som vil ferdigstilles til lanseringen av operativsystemet senere i høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.