Se bildene fra Internet Explorer 8

Vi har installert den første betaversjonen av Internet Explorer 8. Her er bildene og våre første reaksjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Sent onsdag kveld norsk tid ble den første betautgaven av Internet Explorer 8 lagt ut til offentlig nedlasting. Men, som det også står på Microsofts sider, denne versjonen er først og fremst myntet på webutviklere som ønsker å tilpasse nettsider spesialsydd for Internet Explorer 6 og 7, til den mer webstandard-vennlige IE8.

Nyhetene

I tillegg til bedre støtte for webstandarder, som kanskje er den viktigste nyheten, byr Internet Explorer 8 også på forbedret sikkerhet i forhold til forgjengeren. Og WebSlices er også en interessant nyhet.

Den har mye til felles med tradisjonelle RSS-feeder, men er mer sofistikert og kan blant annet inneholde både tekst og grafikk. En webslice er en definert del av en nettside, og der de finnes, vil de oppdages automatisk av nettleseren, og brukeren blir varslet.

Et eksempel på en slik webslice kan for eksempel være et værvarsel eller annet innhold som endres hyppig. Webslicene kan man legge til i det nye Favorites-feltet under adresselinjen (tidligere Links/Koblinger).

>> Se bildene fra Internet Explorer 8 her

Activities er nye valg på høyreklikk-menyen for vanlige funksjoner, for eksempel "Send with Hotmail", og "Translate with Windows Live", formålet er naturligvis å kutte ned på antallet klikk. Her kan brukeren legge til og trekke fra aktiviteter etter eget ønske.

Ellers er det små endringer å se, i hvert fall foreløpig. Mappen Links (Koblinger) er omdøpt til "Favorites Bar", og kan nå inneholde mer enn bare lenker til nettsteder, som feeder, Webslices, dokumenter og andre filer. Phishing Filter er omdøpt til mer lettfordøyelige Safety Filter. Funksjonen skal være vesentlig utvidet i forhold til i Internet Explorer 7.

Og til slutt - nyheten over alle nyheter: Hvis nettleseren krasjer, vil alle faner og sider kunne gjenopprettes etter omstarten. Nyttig, og helt sikkert noe alle vil dra nytte av, i hvert fall en gang i blant.

Lyntest

DinSide Data installerte nettleseren onsdag kveld, og på de neste sidene ser du skjermbilder fra installasjonen og bruk av programmet.

>> Se bildene fra Internet Explorer 8 her

En bedre nedlastings-manager, slik Firefox og Opera har hatt en stund, kunne IE trengt, men her har det ikke skjedd noe siden IE7. Det er fortsatt heller ikke mulig å sette arkfaner side om side, noe som har vært mulig i Opera i årevis. De store brukermessige forskjellene er i det store og hele vanskelig å få øye på fra et vanlig brukersynspunkt.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om stabiliteten, men hvis du ikke er redd for å installere uferdig programvare, finner du nedlastingssiden hos Microsoft her. Der finnes versjoner både for Vista og XP, men kun i engelsk språkdrakt.

DinSide Data følger utviklingen med argusøyne, og kommer med flere IE8-rapporter etter hvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer