Se de nye Canon-kameraene

Endelig kommer G10, men Canon byr også på nye IXUSer og et kompaktkamera med 20x optisk zoom.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag formidlet vi nyheten om Canon EOS 5D Mark II, som blir det første speilreflekskameraet med muligheten for videoopptakk i full HD-oppløsning.

Men Canon har også andre nyheter på programmet, og denne gangen dreier det seg om kompaktkameraer i forskjellige klasser, totalt 5 nye modeller, hvorav en også kan ta opp video i full HD-oppløsning.

Og akkurat da vi trodde at kameraprodusentene hadde tatt til vett og hoppet av megapikselskarusellen, har de hoppet tilbake. Canon byr på hele 14,7 megapiksler i et par av nyhetene denne gang.

Digital IXUS 980 IS

Den nye toppmodellen i IXUS-serien har fått 14,7 megapiksels oppløsning, 3,7x optisk zoom, vidvinkelobjektiv og optisk bildestabilisator. Kameraet kommer med sort eller sølv kamerahus.

Se de nye Canon-kameraene


På innsiden sitter den nye DIGIC IV-prosessoren, som skal være kjappere og by på flere nye muligheter, blant annet bedre ansiktsgjenkjenning og "avanserte teknologier for eliminering av uskarphet", som det heter i Canons pressemelding.

Digital IXUS 870 IS

Hvis du synes 14,7 megapiksler blir i overkant på et lite lommekamera, kan du jo heller skjele til denne modellen.

Se de nye Canon-kameraene


Her får du 10 megapiksler, vidvinkelobjektiv (28 mm) med 4x optisk zoom. Også her får du optisk bildestabilisator og den nye Digic IV-prosessoren. Kameraet har for øvrig en 3" LCD-skjerm på baksiden

I skrivende stund har vi dessverre ikke fått opplyst noen pris på de nye IXUSene, men de skal være tilgjengelig i butikkene i oktober/november.

Powershot G10

Den klassiske G-serien får også et nytt medlem, og G10 får også 14,7 megapiksels bildebrikke, Digic IV-prosessor, samt et nytt 5x vidvinkelobjektiv (28mm).

Se de nye Canon-kameraene


Skjermen er på 3 tommer og skal i følge Canon være spesielt god. Kameraet henvender seg til litt mer avanserte fotografer, og støtter blant annet RAW-opptak.

G10 kommer i butikkene i oktober, veiledend pris er 4.999 kroner.

Powershot SX1 IS

Superzoom-kameraer er populære, og Canons det første av to nye tilskudd i denne klassen har fått 20x vidvinkelobjektiv (28 mm), 10 megapiksels oppløsning, optisk bildestabilisator, samt mulighet for videoopptak i full HD-oppløsning (1080P) uten hakking.

Se de nye Canon-kameraene


Det skal i følge Canon kunne ta bilder raskt i serie, inntil 4 bilder pr sekund. Kameraet kan kobles til TVen din digitalt vida HDMI-kabel. Kameraet har vridbar LCD-skjerm på 2,8 tommer.

Kameraet har fått CMOS-sensor, i likhet med EOS 5D Mark II.

Salgsstart er november, prisen blir veiledende 5.199 kroner.

Powershot SX10 IS

Den andre superzoom-kameranyheten ser likt ut som SX1 IS, men kan ikke ta opp video i full HD-oppløsning og byr heller ikke på like rask seriefotografering. Her er det heller ikke noen CMOS-sensor, kun tradisjonell CCD. Skjermen er vridbar, men 2,5 tommer mot storebrors 2,8.

Se de nye Canon-kameraene


Dette kameraet dukker opp i butikkene i oktober, og veiledende pris er 3.599 kroner.

DinSide Data tar sikte på å teste flere av modellene, og kommer tilbake med flere detaljer i forbindelse med dette.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer