Se digital-TV med Windows

Microsoft sikter mot digital-TV i neste versjon av Windows. Whistler, den kommende versjonen av det velkjente operativsystemet, skal tilby programvare som gjør det mulig å se digital-TV uten en separat boks på TV'en. En demonstrasjon ventes allerede fredag.

Se digital-TV med Windows
Publisert

Microsoft liker å ha markedsovertaket innen de fleste områder, men selskapet sliter på digital-TV-fronten. Derfor planlegger nå selskapet å inkludere programvaren som benyttes i deres digital-TV-bokser – Microsoft TV – inn i PC-operativsystemet Whistler. Whistler er etterfølgeren til Windows 2000, og ventes på markedet i USA i løpet av andre halvdel av 2001, i følge nettstedet ZDNet.

I følge kilder med god kjennskap til Microsoft, vil selskapet demonstrere en betaversjon av programvaren på The International Broadcasting Convention i Amsterdam på fredag.

Blant de som leder an?

I følge sjefen for Microsofts TV Platform Group, Ed Graczyk, begynner set-top boksene (boksen du setter oppå fjernsynsapparatet for å få inn ekstra TV-kanaler) å bli mer som PCer.

Ved å inkludere eksisterende TV-programvare i operativsystemet til PCen, skal altså nå Microsoft forsøke å bli blant de ledende selskapene som tilbyr digital underholdning. TV-selskapene trenger nemlig sofistikert programvare for å kunne tilby TV-seerne interaktive tjenester. Microsoft håper at Whistler skal kunne gi dem en ekstra fordel innen dette markedet, som vokser hurtig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer