Se hva de skriver om deg

Lyst til å bli varslet hver gang navnet ditt blir skrevet på Internett? Det er faktisk såre enkelt.

Publisert
Sist oppdatert

Informasjonen du blir eksponert for hver dag er vanvittig, og skal du holde styr på alt er oppgaven praktisk talt umulig.

For å slippe å bruke for mye tid på å finne nyheter om det du er interessert i, er det imidlertid flere metoder du kan bruke for å begrense mengden informasjon du må tråle igjennom.

En måte å filtrere informasjon på, er å bruke en RSS-leser. Da kan du skumme igjennom overskriftene fra nettstedene du er interessert i.

>> Les mer: Alltid oppdatert med Google Reader

Google Alerts - din agent på Internett

I dag skal vi se på en annen nettjeneste Google byr på, nemlig Google Alerts. Dette er en tjeneste som lar deg sette opp ulike varsler slik at du får epost når det har skjedd noe nytt på nett som du kan være interessert i.

Tjenesten fungerer på en veldig enkel måte: Du setter opp et søk, og så foretar Google Alerts dette søket for deg flere ganger om dagen. Når Googles crawlere har indeksert noen nye sider som havner i søkeresultatet, blir du varslet.

Du kan sette opp varslingen til å skje en gang pr dag, en gang pr uke eller fortløpende, og du kan velge om søket skal foretas i Google groups, i nyheter, blogger eller på web.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer